“Tijelo Riječi” u Crvenom križu Novi Zagreb

Vrijeme brzo prolazi pa i treći ciklus naše radionice “Tijelo Riječi” uskoro dolazi kraju. Polaznici su se ovoga puta sastajali u Crvenom križu Novi Zagreb pod vodstvom Josipe Bubaš i Neve Lukić sudjelovali u ovoj posebnoj radionici kreativnog pisanja uz meditativne vježbe.

Radionice su uključivale vježbe s tijelom i glasom, zapravo se osvrćući na pokret i govor. Vježbe su osmišljene tako da se prilagode svakom od korisnika, potaknu njegovu maštu te blagotvorno i opuštajuće djeluju na njihova psihička i fizička stanja, kao i evetualne zdravstvene tegobe. Osim toga, ovakve vježbe meditativnog karaktera potiču i maštu polaznika, što je posebno korisno pri njihovom pisanju vlastitih bajki koje se odvija u kombinaciji s vježbama. Uz smjernice voditeljica i na temelju jedne odabrane bajke koja služi kao uvod i inspiracija, polaznici stvaraju vlastite tekstove i njima nadahnutu koreografiju, a često koriste i zanimljive rekvizite.

Po završetku ovog ciklusa također slijedi završna prezentacija, a dok ju željno iščekujemo, pogledajmo kako su izgledale pripreme i marljivi rad naših polaznika kroz protekle radionice!

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s