Recikliramo, kreiramo, stvaramo

Recikliramo, kreairamo, stvaramo su radionice modnog i tekstilnog dizajna, odnosno reciklaže pod vodstvom Petre Krpan i Jadranke Hlupić Dujmušić. Radionice se sastoje od tri dijela:

  • radionice slikanja na svili (tehnika oslikavanja, dizajn)
  • radionice recikliranja vunenih odjevnih predmeta i stvaranje novih umjetničkih i odjevnih i predmeta (tapiserija, odjeća)
  • radionice za dizajn proizvoda od otpadne kože (muške kožne narukvice, nakit)

Kroz umjetnički izričaj i dizajn polaznici će učiti o važnosti recikliranja i ponovne upotrebe otpadnih materijala. Pojedina radionica trajat će tri mjeseca, dva puta tjedno po dva sata. Radionice će se održavati u unajmljenom prostoru na području Mjesnog odbora Petruševec, na adresi III Struge 15, 10 000 Zagreb.

Prijave za radionicu Recikliramo, kreairamo, stvaramo primaju se na e-mail projekta: 54plusulupuh@gmail.com.


Jadranka Hlupić Dujmušić završila je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna te magistrirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (zvanje: magistra inženjer tekstilnog dizajna). Samostalna je umjetnica koja se bavi industrijskim i konceptualnim modnim dizajnom te waste artom. Članica je ULUPUH-a, HDD-a, HZSU-a i dr. Sudjelovala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Osnivačica je umjetničke organizacije Argument Art. Održala je brojne umjetničke radionice za različite dobne skupine, zadruge i tražitelje azila na području cijele Republike Hrvatske.

IMG_20181002_105026.jpg

Petra Krpan je magistra inženjer tekstilnog dizajna, a trenutno studira i na Poslijediplomskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao asistentica na Zavodu za dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu gdje predaje kolegije: Teorija mode, Sociologija mode, Novi mediji i moda i Performativnost mode. Članica je ULUPUH- ove sekcije za tekstilno stvaralaštvo i HDD-a. Sudjelovala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

IMG_20181002_120955