Zlatne godine, ono što nismo mogli ili stigli

Zlatne godine, ono što nismo mogli ili stigli kazališne su radionice pod vodstvom Katarine Radošević Galić.

Na prvom susretu polaznici su pozvani da svatko od njih iznese svoju priču, od kojih bi se jedna odabrala da se po njoj izvede predstava. Na sljedećem susretu polaznici se prema afinitetima dijele u uloge u radu na predstavi – netko bi bio tekstopisac, netko glumac, kostimograf, scenograf ili koreograf. Proces rada odvija se kao u kazalištu: od izabrane kratke priče kreću glumci koji uče tekst, slijedi dogovor za scenu i kostime te glazba i pokret. Voditeljica ima ulogu redatelja te ujedno pomaže svakome od polaznika u njegovom dijelu posla.

Radionice se odvijaju u grupama od osam polaznika i traju po dva mjeseca. Pojedina grupa sastaje se jednom tjedno, dakle ukupno je osam susreta, u trajanju od po dva sata. Svaka bi radionica završila javnim izvođenjem predstave.

Održat će se dvije radionice s različitim grupama polaznika u dva različita prostora:

  • Kulturni centar Travno (Božidara Magovca 17)
  • Crveni Križ Zagreb (Siget 18 A/Ilica 223)

Prijave za radionicu Zlatne godine, ono što nismo mogli ili stigli primaju se na e-mail projekta: 54plusulupuh@gmail.com.


Katarina Radošević Galić završila je srednju Školu primijenjene umjetnosti i dizajna (odjel arhitekture) u Zagrebu. Diplomirala je na Višoj školi za tekstil i odjeću u Zagrebu.
Rođena je 1973. godine, a kostimografijom se profesionalno bavi od 1996. godine. Dobitnica je ASSITEJ nagrade 2005. godine za najbolju kostimografiju predstave “Kako je Tonkica kupovala kruh”. Do danas je realizirala više od 60 samostalnih kostimografija. Surađuje s Kazalištem slijepih i slabovidnih “Novi život”. Vodi radionice za djecu u knjižnici Travno te je bila voditeljica kostimografske radionice na Novigradskom proljeću 2016. godine. Sudjelovala je na više skupnih te samostalno izlagala na pet izložbi.

DSC00559