Održana konferencija za novinare te modni performans #ageisjustanumber u Muzeju za umjetnost i obrt

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine u 17:30 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu održan je modni performans #ageisjustanumber na kojemu su predstavljeni radovi nastali na radionici „Novi hrvatski krpež“. Radionice su se održavala u okviru ULUPUH-ova projekta „Kreativni 54+“ pod vodstvom modne dizajnerice Milene Rogulj. Na radionicama su sudjelovale osobe starije životne dobi iz različitih krajeva Hrvatske koje su upoznate s tradicionalnim tehnikama izrade narodnih nošnji i dekorativnih elemenata karakterističnih za područje iz kojega dolaze. Kroz tri ciklusa radionice polaznici su s voditeljicom ručno izradili nove, jedinstvene i suvremene predmete na temelju poznavanja i nadahnuća u hrvatskoj tradiciji.

Gosti plesači na modnom performansu bili su Aleksandra Mišić, osnivačica plesnog studija Masa Dance Company te njegov suosnivač Ognjen Vučinić, dok je koordinator i producent performansa bila Dubravka Golubić Krpan. Obrtnička škola za osobne usluge Zagreb pripremila je frizure, a šminku Amadea Krajnović iz make-up studija Red Lips.

Održana je i konferencija koja je predstavila tijek i dosadašnje rezultate cjelokupnog projekta „Kreativni 54+“. Projekt su predstavile gđa. Renata Ćurković, voditeljica projekta, gđa. Vesna Jurić Bulatović, voditeljica marketinga Muzeja za umjetnost i obrt, te voditeljice radionica gđa. Milena Rogulj i Kruna Tarle.

Od srca zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli i sudjelovali u realizaciji radionice, performansa, konferencije za novinare i cjelokupnog projekta, a najviše sudionicama radionice i njihovoj voditeljici Mileni Rogulj, dotadašnjoj voditeljici cjelokupnog projekta Renati Ćurković te svima vama koji ste nas u Muzeju za umjetnost i obrt podržali u tako velikom broju!

Autorice fotografija: Mia Cvitkušić i Kristina Jakovac Bangoura

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s