Početak novih ciklusa radionica – prijave u tijeku!

Nadamo se da ste lijepo proveli Božić, a iščekivanjem nove 2019. godine iščekujemo i ponovni početak naših radionica! Budući da smo u za to prikladnom vremenu, uz najbolje želje u nadolazećoj godini, nadamo se da će jedna od Vaših velikih novogodišnjih odluka biti i sudjelovanje na nekoj od radionica. U nastavku su kratki podsjetnici o karakteru svih pet radionica.

Panaceja – kazalište kakvo trebamo
ciklus kazališnih radionica
Voditeljica: Kruna Tarle
Radionica se odvija u Domu za starije osobe Maksimir, Ulica Krste Hegedušića 20, jednom tjedno u trajanju od dva sata. Ukupno trajanje radionice je dva mjeseca (osam susreta). Radionica završava izvedbom dvije predstave. Planirani početak radionice je veljača 2019. godine.
Pozivamo vas na radionicu u kojoj zajednički istražujemo spoj likovnog i dramskog izražaja kroz dramske igre i improvizacije. Dođite i okušajte se u različitim kazališnim ulogama!

Recikliramo, kreiramo, stvaramo
radionice modnog i tekstilnog dizajna/reciklaže
Voditeljice: Petra Krpan i Jadranka Hlupić
Prva radionica bavi se radom s vunom i izradom predmeta od vune. Radionica se odvija u Strugama (III. Struge br. 15), dva puta tjedno po dva sata. Ukupno trajanje radionice je tri mjeseca. Planirani početak radionice je sredina siječnja 2019. godine.
Pozivamo vas na radionicu na kojoj će svaki sudionik iskustveno proći kroz tromjesečni proces upoznavanja i zbližavanja s vunom, a vunene kreacije bit će predstavljene izložbom u ljeto 2019. godine. Dođite i proširite svoje kreativne potencijale!
Radionica je namijenjena osobama s područja Petruševca, Struga, Kozari boka i Žitnjaka.
*Druga radionica bavit će se izradom proizvoda od otpadne kože. Radionica se odvija na istoj adresi, dva puta tjedno po dva sata i traje ukupno tri mjeseca. Planirani početak radionice je u proljeće 2019. godine.

Tijelo Riječi
ciklus radionica sukreiranja teksta i pokreta
Voditeljice: Josipa Bubaš i Neva Lukić
Ciklus radionica Tijelo Riječi bavi se odnosom teksta i pokreta. Radionica je posvećena književnom žanru bajke. Motivi iz bajki pretaču se u opipljive objekte kako bi se na prvome mjestu razvio vlastiti pokret i tekst. Budući da se sam čin pisanja vrlo često doživljava odvojenim od tjelesnosti, ova radionica proučava kako pokret utječe na senzibilnost teksta i kako tekst utječe na pokret. Polaznici imaju slobodu u stvaranju vlastitog teksta i pokreta, voditeljice im jedino daju upute u kojim smjerovima trebaju ići. Vježbe su meditativnog karaktera i osmišljene da potaknu imaginaciju. Dokazano je blagotvorno djelovanje prilagođenih vježbi na zdravstvene tegobe (bolove u kralješnici, pokretljivost tijela, itd.).
Prva radionica održat će se u KNAP-u na Pešćenici (Ivanićgradska 41a), kroz osam susreta: dva puta tjedno po dva sata. Planirani početak je u drugoj polovici siječnja 2019. godine.
Druge dvije radionice odvijaju se u istoj dinamici, jedna u KUC Travno, a druga u Crvenom Križu Novi Zagreb (Dugave). Planirani početak ovih dviju radionica je druga polovica veljače/početak ožujka 2019. godine.

Zlatne godine; ono što nismo mogli ili stigli
ciklus kazališnih radionica
Voditeljica: Katarina Radošević Galić
Radionica se održava u Crvenom križu Novi Zagreb (Dugave) i planirani početak je veljača 2019. godine. Susreti su jednom tjedno u trajanju od dva sata, a sveukupno trajanje radionice je osam susreta. Po završetku radionice planira se izvedba predstave koju su polaznici kreirali zajedno s voditeljicom radionice.
Pozivamo vas na radionicu sukreiranja kazališne predstave u kojoj imate priliku biti tekstopisac, glumac, kostimograf, scenograf ili koreograf. Dođite i okušajte se u raznim kazališnim ulogama!

Novi hrvatski krpež
radionica modnog dizajna
Voditeljica: Milena Rogulj
Mjesto održavanja: Muzej za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb
Vrijeme održavanja: od 4. veljače do 26. veljače 2019. godine, ponedjeljkom i utorkom od 12 do 14 sati

Na ovoj radionici iznimno, uz građane grada Zagreba mogu sudjelovati osobe iz svih krajeva Hrvatske koje poznaju tradicionalne tehnike izrade narodne nošnje i uzorke/dekorativne elemente specifične za regiju iz koje dolaze. Predstavljaju im se primjeri integracije tradicionalnoj nasljeđa u suvremenu modu. Zajedno rade na kreiranju novih odjevnih predmeta s tradicionalnim elementima interpretiranim u suvremenom ruhu. Predstavljanje 15 odjevnih predmeta bit će na zajedničkoj modnoj reviji u proljeće 2019. godine. Sudionicima izvan Zagreba podmiruju se troškovi puta i smještaj u hostelu!


Zašto se uključiti? Naime, prošlih nekoliko mjeseci ostvarili smo divne rezultate – od predmeta nastalih na radionicama do poznanstava i prijateljstava. Zbog toga smo jako ponosni na sve dosadašnje sudionike, kao i na njihove voditeljice te jedva čekamo nove sudionike, a s njima zasigurno i lijepa iskustva! Budite i Vi dio ove zaista pozitivne i hvalevrijedne priče, uključite se u radionice projekta Kreativni 54+ jer one su osmišljene zbog Vas te su za sve polaznike besplatne!

Dakle, Zagrepčani stariji od 55 godina, uključite se! Prijave primamo na e-mail projekta: 54plusulupuh@gmail.com, a uskoro Vas obavještavamo i o detaljnijim informacijama vezanim za termine radionica!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s